Koogerkunst route

Ruud Kooger is een Waddinxveense kunstenaar; letterlijk wel te verstaan! In Waddinxveen geboren en getogen. Hoewel zijn werk in meerdere gemeenten binnen Nederland in het openbaar te zien is, is het niet toevallig dat juist in Waddinxveen veel kunstwerken van hem te vinden zijn. En omdat de meeste zich in de openbare ruimte bevinden zijn ze ook te bezichtigen. Reden om een wandelroute uit te zemap-small-labeltten die voert langs de meeste openbare kunstwerken en zelfs enkele persoonlijke bezienswaardigheden zoals de oude basisschool en het huis van de kunstenaar, kortom: de Waddinxveense Koogerkunst route.

De route is 8 km. lang, goed te lopen en hondvriendelijk, mocht de viervoeter mee willen. Waddinxveen telt zelf niet veel bezienswaardigheden maar de paar die er zijn liggen langs de route; dat is mooi meegenomen. De start van de route is deĀ grote parkeerplaats bij het hockeyterrein op de Dreef, prima bereikbaar met de auto. En omdat de route langs treinstation Waddinxveen loopt, kan ook bij het station worden gestart.

routebeschrijving
grotekaart
gpx

We lopen langs de volgende highlights:

 1. Milan op de Skatebaan (dit is het startpunt)
 2. Willem Alexandertunnel
 3. Noordertunnel
 4. Flats waarin 18 glazen kunstwerken (niet openbaar)
 5. De voormalige woning van de kunstenaar
 6. De K.W.Alexander basisschool
 7. Brug over de Gouwe
 8. Het tranformatorhuis Molenring
 9. Het transformatorhuis Spoorpad (het alternatieve startpunt vanaf het station)
 10. Mulder mannenmode in het winkelcentrum (geopend tijdens winkeluren)
 11. Spoortunnel aan de Dreef

Ook een aanrader is de muurschildering in de fiets- en voetgangerstunnel naast Station Waddinxveen Triangel die in mei 2018 is opgeleverd. Dit is met 500 vierkante meter de grootste muurschildering van het Groene Hart. Met de trein, die ieder kwartier van station Waddinxveen Centraal vertrekt, ben je er binnen 2 minuten.

Waddinxveense landmarks op de route; tussen punt 6 en 8 komt de route langs:

 • het monument Brugkerk
 • de Brug over de Gouwe
 • het huidige en oude stadhuis
 • het monument Remonstrantse kerk

 

(Laatst gewijzigd op 07-03-2018)